Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oletko koskaan tehnyt näin tomaateille? Salaisuus entistä parempiin keittoihin ja kastikkeisiin

0:30img
Katso video: Näin kalttaat eli kuorit tomaatit.
Julkaistu 22.05.2022 17:28

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Oletko koskaan kuullut tomaattien kalttaamisesta? Kalttaus tarkoittaa yksinkertaisesti kuorimista. Katso videolta, miten tomaatit kaltataan.

Salaattia tehdessä tuskin tarvitsee koskaan miettiä tomaattien kuorimista – paahdettuja uunitomaatteja valmistaessa kuorien poistaminen olisi suorastaan virhe, sillä tomaatin sisukset vain "sulaisivat" uuniin. 

On kuitenkin tilanteita, jolloin tomaattien kuoriminen voi olla kannattavaa. Kuorilla ja hedelmälihalla on erilainen rakenne ja kuoret voivat jäädä hieman sitkeinä paloina häiritsevästi kastikkeisiin tai keittoihin.

Jos haluat esimerkiksi silkkisenpehmeää sosekeittoa ilman tomaatinkuoria, on järkevää kaltata tomaatit! Miten tomaattien kalttaus eli kuoriminen sitten onnistuu?

Katso videolta superhelppo menetelmä tomaatin kalttaamiseen!

Lue myös: Ethän tee näin tomaateille? Asiantuntija muistuttaa seurauksista: "Maku muuttuu pliisuksi ja rakennekin kärsii"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto