Nyt kokataan taas arjen parhaita luotto-ohjeita! Arkiruokahitti-juttusarjassamme vinkataan helppoja ja nopeita koko perheen ruokasuosikkeja arkeen. Tällä kertaa kokataan koululaisten suosikkipasta.
Arkiruokahitti-juttusarjassa annetaan estradi lukijoidemme suosikkiohjeille Maikkarin reseptiarkistosta. Hittireseptien joukkoon mahtuu kaikkea kotikeittiön klassikoista uusiin herkkuruokiin. Ota testiin esimerkiksi tämä alkusyksyyn sopiva kantarellipasta, perinteinen ja helppo kanaviillokki , puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.
Nappaa ohje: Palermon pasta
Viikon ruokalistalla kokataan tällä kertaa koululaisten rakastamaa pastaruokaa. Oletko sinä maistanut tätä?
Lue myös: Näitä ruokia kannattaa juuri nyt ostaa kaupasta! Hinta alhaalla, laatu parhaimmillaan
Palermon pasta on todellisuudessa lahtelainen keksintö
Palermon pasta saattaa kuulostaa hienolta, italialaiselta ruokalajilta, mutta todellisuudessa helpon pastaruoan juuret ovatkin Suomen Lahdessa. Palermon pasta tunnetaan parhaiten kouluruokana, ja se voittikin kansallisen kouluruokakilpailun vuosituhannen vaihteessa.
Sittemmin palermon pastasta on kehitelty monenlaisia eri versioita, mutta perusidea ruoassa on sama: helppo pastaruoka valmistuu uunissa, eikä pastaa tarvitse erikseen keitellä kattilassa.
Palermon pastan ohjeen MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille loihti Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen.
– Palermon pasta on mainio arkiruoka ja se maistuu koko perheelle. Helppotekoinen ateria valmistuu helposti työpäivän päätteeksi, tai vaikka valmistaisit sen jo etukäteen edellisenä päivänä.
Nappaa helppo ohje: Palermon pasta
Lue myös: Kari Aihisen jauhelihakastike on takuuvarma arkiruoka: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"
Katso myös video: Tässä on Harri Syrjäsen versio palermon pastasta
0:48