Ruokatoimittaja vinkkaa täydellisen tavan broilerinfileiden leivitykseen.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin keskiviikkona broilerinlihan ja kanaruokien suosiosta Suomessa. Tilastot paljastavat suomalaisten syövän hurjat määrät broileria vuosittain. Ei siis ihme, että Suomen suosituin kotiruoka on kanakastike.
Broilerifileiden leivitykseen tarvitset:
Mausteita (esim. suola, pippuri)
Jauhoja
Munanvalkuaisia
Maissitärkkelystä (esim. Maizena)
Pankojauhoja
Yksi takuuvarma tapa broilerin valmistamiseen on sen leivittäminen. Rapsakaksi päältä paistettu ja sisältä mehevä broilerin rintafilee on yksinkertaisesti herkullista.
Lue myös: Elämäsi paras caesarsalaatti! Testaa kolme helppoa salaattiohjetta
Munanvalkuaisella ja maissitärkkelyksellä rapea loppulos
The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Laura Manzano vinkkaa broilerin leivitykseen kikan, jolla lopputulos on entistäkin rapsakampi.
– Koko maailmankuvani mullistui, kun luin vaihtoehdosta kokonaiselle kananmunalle leivityksessä. Korvasin koko munan munavalkuaisella, joka sekoitetaan maissitärkkelykseen. Sillä saa aikaan rapean kuoren, Laura Manzano vinkkaa.
Manzano suosittelee vispaamaan kahden munanvalkuaisen joukkoon noin teelusikallisen maissitärkkelystä.
Maustettu broilerinfilee pyöritellään ensin jauhoissa, sitten munanvalkuaisseoksessa ja lopuksi vielä pankojauhoissa. Sitten vain rapsakoita broilerinfileitä paistamaan!
Lue myös: Suomen suosituimman kotiruoan taustalla iso ilmiö: "Noussut tyhjästä"
Lähde: The Kitchn