Ostatko nuudeleita? S-ryhmän myynneissä nyt mielenkiintoinen ilmiö
Lomakauden päättyminen ja paluu arkeen heijastuvat suomalaisten ruokaostoksiin, kertoo S-ryhmä tiedotteessaan.
Elokuu tarkoittaa monille suomalaisille paluuta arkirutiineihin, kun työt jälleen loman jälkeen kutsuvat ja perheen pienimmät aloittavat koulutaipaleensa. Muutos näkyy väkisinkin myös suomalaisten ostoskoreissa, eikä ruokakaupasta enää osteta kilokaupalla apetta keskikesän grillausmaratoneita varten.
S-ryhmä kertoo tiedotteessaan, millainen muutos suomalaisten ruokaostoksissa kesälomien vaihtuessa elokuun arkeen. Ketjun mukaan ruoanlaitosta tulee toden totta arkisempaa, mikä näkyy esimerkiksi riisin myynnissä. Erilaisten riisien myynti kasvaa S-ryhmän kaupoissa heinäkuuhun verrattuna noin 25 prosenttia, ja pastojakin ostetaan noin 14 prosenttia enemmän.
Nuudeleiden myynnissä merkittäviä alueellisia eroja – tässä syy
Testaa nuudeliohjeita:
Harri Syrjäsen thaimaalainen kanakeitto
Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä vokkina tai kylmänä salaattina
Himonuudelit – Hannan helpossa reseptissä on niin koukuttava kastike, että se vie ja sinä vikiset!
Nuudeleiden myynti on sen sijaan oma mielenkiintoinen ilmiönsä: annosnuudelien myynti kasvaa valtakunnallisesti elokuussa heinäkuuhun nähden noin 6 prosenttia, mutta myynneissä näkyy merkittäviä alueellisia eroja.
– Siinä missä esimerkiksi Espoossa annosnuudeleita myydään miltei 20 prosenttia enemmän kuin heinäkuussa, notkahtaa maakunnissa olevien pienempien kuntien nuudelimyynti jopa lähes 40 prosenttia, kertoo päivittäistavarakaupan myyntijohtaja Antti Oksa.
Oksan mukaan myynnin muutokselle ja alueellisille eroille on selkeä syy.
– Kehitystä selittää sekä lomakauden päätös että opiskelijoiden palaaminen opiskelupaikkakunnille.
Grilliherkkujen tilalle arkista jauhelihaa ja valmisruokaa
Kuten sanottu, suomalaisten grillaamisinto, tai ainakin käytettävissä oleva aika kyseiseen puuhaan, laantuu arjen koittaessa. Grillilihojen sijaan kaupasta napataan ostoskoreihin nyt edullisempia ja helpompia raaka-aineita.
S-ryhmän tilastot paljastavat, että jauhelihan myynti kasvaa heinäkuuhun nähden koko maassa noin 10 prosenttia ja Uudellamaalla jopa yli 20 prosenttia. Myös erilaiset broilerituotteet, kuten fileesuikaleet ja koipireidet menevät nyt kaupaksi.
Valmisruokakin puhuttelee taas kiireisiä suomalaisia ja välipaloja, kuten jogurtteja ostetaan erityisen paljon opiskelupaikkakunnilla. Esimerkiksi Lappeenrannassa, Jyväskylässä, Rovaniemellä, Tampereella ja Turussa perusjogurtteja myydään elokuussa noin 10 prosenttia enemmän kuin heinäkuussa. Helsingissä ja Vantaalla kasvua on sen sijaan yli 15 prosenttia.
Lähde: S-ryhmä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka