Syksy on riistan ja lämmittävien pataruokien aikaa. Sivumaku-bloggarin tuore resepti yhdistää nämä kaksi asiaa herkulliseen muotoon.
Kun Sivumaku-bloggari Jani Kinnuselle tarjoutui mahdollisuus valmistaa ruokaa metsäkauriinpaistista, hän ei aikaillut, vaan ryhtyi tuumasta toimeen. Miedosta, vähärasvaisesta ja mureasta lihasta syntyi herkullinen, rakuunalla ja linsseillä höystetty riistapata.
– Halusin tehdä paistista jotain varsin yksinkertaista, mutta ei kaikkein perinteisintä, Kinnunen kertoo reseptin synnystä.
Kinnusen mukaan kyseessä on helppo pataruoka, jonka lihana toimii hyvin niin riista kuin nauta. Myös lisukkeiden kanssa on valinnanvaraa; kylkeen sopivat niin erilaiset perunalisukkeet, uunijuurekset kuin riisikin.
Katso helpon riistapadan resepti Sivumaku-blogista.
***
0:48