Loppupeleissä kreikkalainen moussaka on kuin lasagnea, jossa pastan sijaan käytetään munakoisia ja lihana lammasta tai karitsaa, Sivumaku-blogissa todetaan.
Sivumaku-bloggari Jani Kinnunen kertoo pitäneensä moussakaa monen vuoden ajan vaivalloisena ja aikaa vievänä ruokana, kunnes hänen mielensä muuttui.
– Kun hiukan virtaviivaistin tekemistä, herkku valmistui parissa tunnissa. Ja tuli järjettömän hyvää, Kinnunen kertoo blogissaan.
Moussaka sopii erinomaisesti viileneviin syysiltoihin paitsi herkullisuutensa, myös karitsanlihan sesongin vuoksi. Kinnunen haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, että toisin kuin moni suomalainen luulee, kotimaisen karitsan sesonki on nyt syksyllä. Ja tämä sesonki kannattaa käyttää hyödyksi!
– Loppupeleissä se on kuin lasagne, mutta pastan sijaan käytetään munakoisoa ja lihana lammasta tai karitsaa. Mausteiksi hitusen lämminhenkisempiä aromeja, jotka komppaavat karitsan kanssa, esimerkiksi kanelia, Kinnunen kertoo.