Omenahyve eli kaura-omenapaistos on yksi syksyn parhaista jälkiruoista. Kokki Michael Björklund kertoo, miten siitä tehdään erityisen hyvää.
Videolla: Michael "Micke" Björklundin vinkit kaura-omenapaistoksen tekemiseen.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin jo aiemmin mainioita omenareseptejä. Syksy on omenoiden kulta-aikaa, ja kotimaisista herkkupalleroista voi tehdä esimerkiksi todella helposti jäätelöä tai sitten ihan perinteistä omenapiirakkaa.
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa loihdittiin myös valloittava jälkiruoka omenoista. Muun muassa Strömsö-ohjelmasta tunnettu ahvenanmaalainen kokki Michael Björklund näytti, miten valmistuu nopeasti ja helposti paras kaura-omenapaistos.
Tiesitkö? Peräti 70 prosenttia koko Suomen vuotuisesta omenasadosta tulee Ahvenanmaalta.
Micke opasti Viiden jälkeen -ohjelman lähetyksessä, miten omenoista saa kaikista kätevimmin perattua kannat ja siemenet pois. Kaura-omenapaistoksensa kokki maustoi perinteiseen tapaan kanelilla.
Rapea kuorrutus ja siirapilla aatelointi
Parhaan omenahyveen eli kaura-omenapaistoksen salaisuus on tietysti rapeaksi paistuva kuorrutus, joka tehdään kaurahiutaleista, jauhoista ja voista. Micken versiossa homma aateloidaan lopuksi myös siirapilla.
– Siitä tulee kuin kinuskikastiketta, kun (paistos) laitetaan uuniin, Micke kehui.