Micke Björklundin rapea kaura-omenapaistos

shutterstock_1213234921
Shutterstock

Muun muassa Strömsö-ohjelmasta tuttu kokki Michael Björklund vinkkaa helpon omena-kaurapaistosohjeen.

Ainekset

  • 5 omenaa
  • 1,5 rkl kanelia
  • Vajaa 1 dl sokeria
  • 150 g voita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl siirappia

Tarjoiluun

  • Vanhanajan vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Kaura-omenapaistos valmistuu näin:

  1. Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita omenoiden joukkoon kaneli ja puolet sokerista.
  2. Sekoita voi, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja loput sokerista tasaiseksi massaksi. Asettele noin puolet taikinasta uuninkestävän vuoan pohjalle, laita päälle omenaviipaleet ja kaavi loput taikinasta omenoiden päälle.
  3. Lopuksi kaada siirappi paistoksen päälle ja paista noin 20 minuutin ajan 175-asteisessa uunissa, kunnes paistos on saanut kauniin värin. Tarjoa omenakaurahyve vanhanajan vaniljajäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!