Micke Björklundin rapea kaura-omenapaistos
Julkaistu
Muun muassa Strömsö-ohjelmasta tuttu kokki Michael Björklund vinkkaa helpon omena-kaurapaistosohjeen.
Ainekset
- 5 omenaa
- 1,5 rkl kanelia
- Vajaa 1 dl sokeria
- 150 g voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl siirappia
Tarjoiluun
- Vanhanajan vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Kaura-omenapaistos valmistuu näin:
- Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita omenoiden joukkoon kaneli ja puolet sokerista.
- Sekoita voi, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja loput sokerista tasaiseksi massaksi. Asettele noin puolet taikinasta uuninkestävän vuoan pohjalle, laita päälle omenaviipaleet ja kaavi loput taikinasta omenoiden päälle.
- Lopuksi kaada siirappi paistoksen päälle ja paista noin 20 minuutin ajan 175-asteisessa uunissa, kunnes paistos on saanut kauniin värin. Tarjoa omenakaurahyve vanhanajan vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka