Paras makkarakeitto Kari Aihisen tapaan
Julkaistu
Makkarakeitto on suomalaisen keittiön klassikko! Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten makkarakeitto kannattaa tehdä.
Ainekset
- 8 kiinteää perunaa
- 1 palsternakka
- pala juuriselleriä
- 4 porkkanaa
- 1 sipuli
- 600 g lenkkimakkaraa
- 1 litra lihalientä
- 1 litraa vettä
- 3 laakerinlehteä
- 10 kpl kokonaista mustapippuria
- öljyä paistamiseen
- suolaa
- mustapippuria
- ruukku tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Makkarakeitto valmistuu näin:
Annoksia: 6
- Kuori ja paloittele perunat, palsternakka, juuriselleri, porkkanat ja sipuli. Ruskista juureksia isossa kattilassa ja lisää sitten lihaliemi sekä vesi.
- Mausta laakerinlehdillä ja kokonaisilla mustapippureilla. Anna kiehua noin 10 min. Poista kuori makkarasta ja paloittele kuutioiksi. Paista pannulla, jotta makkara saa väriä ja lisää vasta sitten keittoon.
- Anna kiehua ja tarkista perunoiden kypsyys. Mausta tarpeen mukaan. Silppua valmiin keiton päälle runsaasti persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku