- Leikkaa parsa muutaman sentin pätkiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Hakkaa yrtit pieneksi.
- Kaada keskikuumaan kasariin oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli sekä riisi. Kuullota hetken aikaa ja kaada valkoviini.
- Anna kiehua kasaan, kunnes vähintään puolet viinistä haihtunut.
- Lisää 4 dl kasvislientä ja keittele hiljaa hymyillen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Lisää parsat ja lisää 1–2 dl kasvislientä.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Keittele vielä 2–5 minuuttia, kunnes risotto on lähes kypsää.
- Raasta sitruunankuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Lisää basilika ja ruohosipuli. Raasta parmesaani sekaan.
- Tarkista maku ja lusikoi lautaselle. Muista, että risotto saa olla löysää.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!