Julkaistu
Testaa keväinen risotto Harri Syrjäsen tapaan.
Ainekset
- 1 nippu parsaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1,5dl risottoriisiä
- 1,5 dl valkoviiniä
- 30 g voita
- 1/2 ruukku ruohosipulia
- 1/2 ruukku basilikaa
- 50 g parmesania
- 1 sitruuna
- 6–7 dl mietoa kasvislientä
- 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Leikkaa parsa muutaman sentin pätkiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Hakkaa yrtit pieneksi.
- Kaada keskikuumaan kasariin oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli sekä riisi. Kuullota hetken aikaa ja kaada valkoviini.
- Anna kiehua kasaan, kunnes vähintään puolet viinistä haihtunut.
- Lisää 4 dl kasvislientä ja keittele hiljaa hymyillen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Lisää parsat ja lisää 1–2 dl kasvislientä.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Keittele vielä 2–5 minuuttia, kunnes risotto on lähes kypsää.
- Raasta sitruunankuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Lisää basilika ja ruohosipuli. Raasta parmesaani sekaan.
- Tarkista maku ja lusikoi lautaselle. Muista, että risotto saa olla löysää.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"