Raparperi on yksi kevään suosikkiraaka-aineista! Nämä raparperireseptit ovat varmoja hittejä vuodesta toiseen. Testaa helppo raparperipiirakka, raparperimehu ja muut raparperiohjeet.
Yllä olevalta videolta saat helpon raparperimehun reseptin.
Etsitkö reseptejä raparperista? Raparperi on kiistatta yksi kevään ykkösraaka-aineista, kun mietitään esimerkiksi sesongin leivonnaisia. Raparperista voi perinteisen piirakan lisäksi valmistaa kuitenkin monia muitakin herkkuja.
Tiesitkö? Kotimaisten kielten keskuksen mukaan raparperin nimi on lainattu meille ruotsista, mutta alkuaan se on lähtöisin latinasta ja edelleen kreikasta. Se tarkoittaa sananmukaisesti ”ulkomaalaista juurta”: nimityksen alkuosa viittaa juureen ja jälkiosa ulkomaalaiseen.
Koostimme yhteen parhaat raparperiohjeet ja mukana on kaikkea mahdollista aina suolaisista ruoista jälkiruokapöydän kuningattariin.
Helppo raparperipiirakka
Tämä juontaja Vappu Pimiän loihtima raparperipiirakka on todella klassinen ja helppo, sillä se valmistuu valmiista piirakkataikinasta.
Raparperipiirakka – helppo resepti valmiista piirakkapohjasta
Maisemakahvilan raparperipiirakka
Ehkäkä Suomen kuuluisin raparperipiirakkaresepti! Kuuluisan raparperipiirakan reseptin antoi aikoinaan kesäkahvilaa pitävä Katariina Pylsy Kotiliesi-lehdelle. Resepti on peräisin Katariinan emäntäkoulusta. Tämä helppo raparperipiirakka on valloittanut suomalaisten sydämiä jo yli 30 vuoden ajan!
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
Raparperi-pavlova
Raparperi-pavlova on rapea marenkikakku, kesän valloittavin leivonnainen. Kuka voisi vastustaa ihanan makeaa kakkua, jonka täytteessä maistuvat kevään ensimmäiset raparperit ja pinnalla ihanat kotimaiset mansikat? Reseptin taituroi Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.
Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?
Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen. Tällä kertaa raparperi-mansikkapiirakka aateloitiin marenkikuorrutteella.
Koko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä raparperia ja mozzarellaa
Tässä annoksessa tutut italialaiset maut saivat rinnalleen suomalaisen kesäherkun, raparperin. Kokeile ja ihastu!
Ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä raparperia ja mozzarellaa
Pasta carbonara raparperilla
Raparpekonipasta yhdistää kermaisen pasta carbonaran ja makean kirpsakan raparperin vastustamattomaksi makupariksi. Tämä superhelppo pasta on vartissa valmista!
Raparpekonipasta eli pasta carbonara raparperilla
Raparpekonihillo
Raparpekonihillo on täydellinen lisuke ja maistuu esimerkiksi hampurilaisen välissä. Pekoniin kääritty raparperi ideoitiin Suomen Turussa keittiömestari Pasi Kurosen ja Kaks Kokkii -kokoonpanon toisen jäsenen Matias Haapsaaren kanssa. Nyt kokkikaksikko on kehitellyt uuden kesäherkun, raparpekonihillon.
Raparpekonihillo – Pasin ja Matiaksen uusi hittiresepti
1:20