Raparpekonipasta eli pasta carbonara raparperilla

Raparpekonipasta
MTV Uutiset

Raparpekonipasta yhdistää kermaisen pasta carbonaran ja makean kirpsakan raparperin vastustamattomaksi makupariksi. Tämä superhelppo pasta on vartissa valmista!

Raparpekonipasta, 4 annosta

  • 300 g spagettia
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt (175 g) pekonia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 vartta raparperia
  • (2 tl sokeria)
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl raastettua parmesaania
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi

  • Lehtipersiljaa
  • ½ dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä ja valuta.

2. Kuutioi pekoni, pilko raparperi ja hienonna valkosipuli.

3. Ruskista pekonit pannulla. Lisää raparperi ja hienonnettu valkosipuli ja paista muutama minuutti sekoittaen. Lisää halutessasi 2 tl sokeria raparperia makeuttamaan.

4. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat ja parmesaani. Sekoita spagetti ja pekoni-raparperiseos. Lisää joukkoon sekoittaen myös kerma-munaseos. Rouhi joukkoon mustapippuria.

5. Viimeistele carbonara raastetulla parmesaanilla ja lehtipersiljalla. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.