Vapun piknikeväiksi pakataan muun muassa pastasalaattia ja pikaisesti valmistuvia bebe-leivoksia.
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro kokkasi Huomenta Suomessa vappupiknikille sopivia antimia. Ideana oli loihtia mahdollisimman helppoja vaihtoehtoja, jotka ehtii valmistaa vielä vaikka työpäivän jälkeenkin.
– Mielessä oli myös kuljetettavuus, eli nämä on äärettömän helppo kuljettaa, Anu totesi viitaten ruokien kuljettamiseen piknikille.
Piknikin pelastavaa pastasalaattia
Yksi piknikruokien ehdoton klassikko on ruokaisa pastasalaatti. Anu vinkkasikin lähetyksessä, miten valmistetaan piknikin pelastava pastasalaatti. Salaatinkastikkeena hyödynnettiin salaattijuustokuutioiden makuöljyä.
– Toimii todella kätevästi kastikkeena. Tämä on ihan hirmuisen helppo!
Piknikherkutteluun sopivat tietysti perinteiset munkit, mutta Anulla oli takataskussaan myös toinen idea vapun jälkiruokaleivonnaiseksi: Pakastealtaan valmista murotaikinaa voi nimittäin hyödyntää pikaisten bebe-leivosten tekemisessä.