Julkaistu
Anu Heinaron pikaversiossa bebe-leivoksista oikaistaan käyttämällä valmista murotaikinaa.
- Annosmäärä: 18–20
Pohja
- 1 pkt (noin 300 g) valmista murotaikinaa
Täyte
- 1 pss vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
- 50 g voita tai kasvimargariinia
Kuorrute
- 4 dl tomusokeria
- 3-4 rkl vettä
- karamelliväriä
- nonparelleja
Valmistusohje
- Sulata pakastetaikina ohjeen mukaan. Ota täytteeseen tuleva voi pehmenemään huoneenlämpöön.
- Voitele muffinipelti. Painele voideltujen syvennysten pohjille ja reunoille ohuesti taikinaa. Kypsennä pohjia uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10–12 minuuttia.
- Kun pohjat tulevat uunista, voit hieman lusikalla painaa pohjaa keskeltä alas, jos pohja on noussut liikaa.
- Anna pohjien jäähtyä, irrota varovasti hammastikkua apuna käyttäen jottei pohjat murru.
- Tee vaniljakastikejauheesta seos käyttämällä vain puolet nesteestä, joka ohjeessa mainitaan. Jos käytät kreemijauhetta, noudata pääosin ohjetta – pakkaukset vaihtelevat joten voit tässäkin laittaa ensin vähemmän nestettä ja lisätä mikäli tarvitsee. Tarkoitus on saada aikaan paksuhko seos.
- Anna tekeytyä jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa pehmennyt voi vaniljaseoksen sekaan sähkövatkaimella. Täytä pohjat seoksella, tasoita pinta. Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
- Tee sokerivesikuorrutus lisäämällä hieman elintarvikeväriä tomusokeriin ja sekoittamalla seokseen vettä. Seos on sopivaa, kun se on paksua mutta juuri ja juuri valuu. Ole varovainen veden kanssa, lisää sitä vähitellen.
- Lusikoi jokaisen leivoksen pinnalle kuorrutetta ja tasoita veitsellä. Ripottele päälle nonparelleja.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"