Julkaistu
Anu Heinaron pikaversiossa bebe-leivoksista oikaistaan käyttämällä valmista murotaikinaa.
- Annosmäärä: 18–20
Pohja
- 1 pkt (noin 300 g) valmista murotaikinaa
Täyte
- 1 pss vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
- 50 g voita tai kasvimargariinia
Kuorrute
- 4 dl tomusokeria
- 3-4 rkl vettä
- karamelliväriä
- nonparelleja
Valmistusohje
- Sulata pakastetaikina ohjeen mukaan. Ota täytteeseen tuleva voi pehmenemään huoneenlämpöön.
- Voitele muffinipelti. Painele voideltujen syvennysten pohjille ja reunoille ohuesti taikinaa. Kypsennä pohjia uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10–12 minuuttia.
- Kun pohjat tulevat uunista, voit hieman lusikalla painaa pohjaa keskeltä alas, jos pohja on noussut liikaa.
- Anna pohjien jäähtyä, irrota varovasti hammastikkua apuna käyttäen jottei pohjat murru.
- Tee vaniljakastikejauheesta seos käyttämällä vain puolet nesteestä, joka ohjeessa mainitaan. Jos käytät kreemijauhetta, noudata pääosin ohjetta – pakkaukset vaihtelevat joten voit tässäkin laittaa ensin vähemmän nestettä ja lisätä mikäli tarvitsee. Tarkoitus on saada aikaan paksuhko seos.
- Anna tekeytyä jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa pehmennyt voi vaniljaseoksen sekaan sähkövatkaimella. Täytä pohjat seoksella, tasoita pinta. Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
- Tee sokerivesikuorrutus lisäämällä hieman elintarvikeväriä tomusokeriin ja sekoittamalla seokseen vettä. Seos on sopivaa, kun se on paksua mutta juuri ja juuri valuu. Ole varovainen veden kanssa, lisää sitä vähitellen.
- Lusikoi jokaisen leivoksen pinnalle kuorrutetta ja tasoita veitsellä. Ripottele päälle nonparelleja.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka