- Sulata pakastetaikina ohjeen mukaan. Ota täytteeseen tuleva voi pehmenemään huoneenlämpöön.
- Voitele muffinipelti. Painele voideltujen syvennysten pohjille ja reunoille ohuesti taikinaa. Kypsennä pohjia uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10–12 minuuttia.
- Kun pohjat tulevat uunista, voit hieman lusikalla painaa pohjaa keskeltä alas, jos pohja on noussut liikaa.
- Anna pohjien jäähtyä, irrota varovasti hammastikkua apuna käyttäen jottei pohjat murru.
- Tee vaniljakastikejauheesta seos käyttämällä vain puolet nesteestä, joka ohjeessa mainitaan. Jos käytät kreemijauhetta, noudata pääosin ohjetta – pakkaukset vaihtelevat joten voit tässäkin laittaa ensin vähemmän nestettä ja lisätä mikäli tarvitsee. Tarkoitus on saada aikaan paksuhko seos.
- Anna tekeytyä jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa pehmennyt voi vaniljaseoksen sekaan sähkövatkaimella. Täytä pohjat seoksella, tasoita pinta. Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
- Tee sokerivesikuorrutus lisäämällä hieman elintarvikeväriä tomusokeriin ja sekoittamalla seokseen vettä. Seos on sopivaa, kun se on paksua mutta juuri ja juuri valuu. Ole varovainen veden kanssa, lisää sitä vähitellen.
- Lusikoi jokaisen leivoksen pinnalle kuorrutetta ja tasoita veitsellä. Ripottele päälle nonparelleja.
Resepti: Anu Heinaro