Pizzaperjantain ykkösvinkki: Säästä rahaa simppelillä tavalla
Tee tänään hävikkiviikon hengessä leipäpizzaa!
Syyskuun 23. päivä alkaneella hävikkiviikolla herätellään jälleen suomalaisia huomioimaan tarkemmin omaa ruokahävikkiään ja sen kustannuksia.
Kerroimme aiemmin, että suomalaistalouksissa syntyy paljon hävikkiä muun muassa kahvin osalta.
Pizzaperjantaina leipäpizzaa
Perjantai tarkoittaa monille pizzapäivää, mutta senkin voi toteuttaa hävikkiviikon hengessä! Pizza voi olla parhaimmillaan täydellistä hävikinpelastusruokaa, muistuttaa Leipätiedotus ry.
– Leipäpizza ja lämpimät voileivät ovat hyvä keino hyödyntää elintarvikkeet, joita uhkaa joutuminen hävikkiin. Pizzatäytteiksi käyvät esimerkiksi tähteiksi jääneet kastikkeet, kasvikset, liha, kala, juusto, creme fraiche, ananas ja vaikka persikka.
Sen sijaan, että tilaat tänään perjantaipizzan ravintolasta tai hankit uudet pizzaraaka-aineet, tarkista ensin kaappiesi tilanne. Jo hieman kuivahtanut leipä soveltuu mainiosti pizzapohjaksi ja leipäpalojen päälle voit rakentaa mieluisan pizzasi.
Tämä lämminleipäpelti on eräänlainen leipäpizza! Nappaa ohje: Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Porkkana-linssikeitto – helppo keitto kauden edullisista raaka-aineista
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti