Suomen paras grillimakkara ja muut makkarat on jälleen valittu Akateeminen Kiuas-Seura r.y.:n toimesta. Raati maisteli vuoden aikana peräti 138 eri makkaraa.
Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat pisteet sai raakamakkarasarjan voittaja, järvenpääläisen perheyritys Wursti Oy:n valmistama Grillimaisteri Kiełbasa.
– Oikein maukas ja maistuva, hyvä olutmakkara, summaa AKS:n puheenjohtaja Jyri Jämsä.
Wurstin Lidlille valmistama Grillimaisteri Kielbasa raakamakkara voitti parhaan raakamakkaran kategorian. Wurstilta kommentoidaan, että suomalaisten ostoskoreihin raakamakkaraa päätyy yhä useammalla kuluttajalla ja reseptejä ilmestyy kiivaalla tahdilla ruokablogien reseptipankkeihin.
– Raakamakkarat ovat olleet voimakkaasti nouseva trendi makkaratuotteissa viimeisen parin vuoden aikana, ja ne ovat jopa muuttaneet ihmisten ostokäyttäytymistä grilliherkkujen suhteen. Raakamakkarat ovat myös todella monikäyttöisiä, sillä grillauksen lisäksi ne toimivat mahtavasti esimerkiksi padoissa tai pastoissa, Wurstin tuotepäällikkö Sallamari Lempinen sanoo.
Wursti niitti mainetta myös muissa palkituissa kategorioissa, sillä Wurstin Mini Krakova valittiin vuoden parhaaksi erikoismakkaraksi.
– On hienoa saada tunnustusta tekemästämme pitkäjänteisestä tuotekehityksestä. Tämä osoittaa, että olemme oikealla tiellä – haluamme valmistaa markkinoille jatkuvasti yhä laadukkaampia ja maistuvampia tuotteita. Eikä tule unohtaa käsipareja makkaroiden valmistuksen takana. Erikoismakkaramme valmistetaan paljolti käsityönä, tämä on koko Wurstin väelle hieno tunnustus onnistuneesta työstä, Lempinen kiteyttää.
Suomen paras grillimakkara 2020
Suomen parhaana grillimakkarana palkittiin tänä vuonna salolaisen Perniön Lihan valmistama ja Helsingin Makkaratehtaan brändillä myytävä Naughty Dog Savupekoni-Aurajuusto -makkara. Kyseessä on Akseli Herlevin luotsaaman Naughty BRGR -burgeriketjun kanssa yhteistyössä tuotettu makkara.
– Onpa hyvä makkara, paljon makua, mutta tasapainoinen, mausteutus hyvä, hyvä suutuntuma, suolaa sopivasti, kuori-massasuhde oikea, erittäin täyteläisen makuinen, raati arvioi voittajamakkaraa.
Akseli Herlevi kertoo yllättyneensä voitosta iloisesti.
– Hienoa, että ensimmäinen suunnittelemani makkara pärjäsi noin hyvin vertailussa. Pitkässä tuotekehitysduunissa suurin osa on aina joko hyvää tai ihan hyvää, mutta välissä tulee kunnon onnistumisia. Tämä rohkaisee tietysti kehittämään lisää hyviä tuotteita, Herlevi kommentoi MTV:lle.
Vuoden parhaaksi nakiksi kruunattiin niin ikään Helsingin Makkaratehtaan tuotos, Yönakki-Cheddar.
Suomen parhaat makkarat 2020
|
Lue myös: Yleinen uskomus makkaran grillauksesta onkin väärä – voit unohtaa tärkeäksi luulemasi säännön: "Ei ole mitään väliä"
Lähteet: AKS, Wursti