Vuoden keittokirja -palkinnon pokanneen Peruna-kirjan tekijä, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki vieraili perjantaina Huomenta Suomessa ja ylisti perunaa monin tavoin. Sanna kertoo MTV:n haastattelussa, mikä on hänen oma suosikkireseptinsä pottukirjasta.
Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen Peruna-kirja (Readme.fi) palkittiin torstaina Ruoka & Viini -messuilla Ruokatoimittajat ry:n Vuoden keittokirja -tunnustuksella.
Sanna kertoi Huomenta Suomessa vierailleissaan perunan hyödyistä ja antoi kotikokeille muutamia hyödyllisiä vinkkejä. Perunaekspertti paljasti muun muassa täydellisen muusin salaisuuden sekä kertoi mistä päin Suomea tulee maailmanlaajuisestikin noteeratut perunat.
Nyt Sanna kertoo MTV:lle, mikä Peruna-keittokirjan resepteistä on hänen oma suosikkinsa.
Perunapannukakku on helppo herkku muusin jämistä
Perunakirjailija kertoo rakastavansa erityisen paljon perunapannukakkua, joka on luontaisesti gluteeniton.
– Pannukakku on sellainen ruokalaji, että monet miettii, miten hitossa siitä saisi hyvää. Perunapannukakkuun ei tule ollenkaan vehnä- eikä gluteenittomia jauhoja, vaan se tehdään perunamuusin jämistä. Lisäksi mukana on hieman perunajauhoja, Mansikkamäki kertoo.
– Ja jos haluaa joskus oikaista, niin pannari onnistuu myös valmiista Mummon muusi -jauheesta, hän jatkaa.
Tietysti tuore pottu on aina parempi valinta.
Perunapannukakku on siitä mainio ruokalaji, että sen voi nauttia sekä suolaisena että makeana herkkuna. Erilaisilla täytteillä voi vaihdella helposti makumaailmaa.
– Voi laittaa vaikka vähän juustoraastetta. Monet miettivät, mihin käyttäisivät kuivattuja sieniä. Ne voi murskata huhmareessa hienoksi ja lisätä muutaman ruokalusikallisen pannaritaikinan joukkoon. Tulee törkeän hyvänmakuista.