Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunaguru Sanna paljastaa yhden helpon kikan, jolla muusista tulee täydellistä: "Voitteko kuvitella, että muusin voi tehdä näin?"

7:23img
Julkaistu 26.10.2019 09:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vuoden keittokirja -palkinnon pokanneen Peruna-kirjan tekijä, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki vieraili perjantaina Huomenta Suomessa ja ylisti sekä perunaa että sen viljelijöitä Suomessa. Sanna antoi myös vinkit täydelliseen perunamuusiin.

Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen Peruna-kirja palkittiin torstaina Ruoka & Viini -messuilla Ruokatoimittajat ry:n Vuoden keittokirja -tunnustuksella.

Peruna-kirja kansi

Sanna kertoi Huomenta Suomessa vierailleissaan perunan hyödyistä ja antoi kotikokeille muutamia hyödyllisiä vinkkejä. Perunaguru kertoi myös, mistä päin Suomea tulee maailmanlaajuisestikin noteeratut perunat.  

Täydellinen perunamuusi potut paahtamalla

Yksi klassisimmista potturuokalajeista Suomessa lienee perunamuusi. Sen valmistukseen Sannalla on takataskussaan yksi simppeli, mutta muusin mullistava kikka, jota voi hyödyntää ylipäätään perunoiden valmistuksessa. Sannan mukaan tämä on paras tapa valmistaa perunat:

–  Perunat pestään, laitetaan kuorineen uuniin ja paahdetaan. Sen jälkeen niistä voi tehdä mitä vaan. Voit syödä ne sellaisenaan, tai esimerkiksi tehdä perunamuusin.  Voitteko kuvitella, että perunamuusin voi tehdä näin, paahdetuista perunoista? Ja se maistuu niin hyvältä, Mansikkamäki ylisti Huomenta Suomessa.

Kun paahdetut perunat otetaan uunista, ne voi valmistaa heti muusiksi. 

–  Eli halkaiset perunan uunissa paahtamisen jälkeen, kaavit sisuksen, lisäät voita ja muussaat. Täydellistä!

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka