Perunapannukakku – Sannan helppo ja gluteeniton pannari
Julkaistu
Perunapannukakku on luontaisesti gluteeniton pannari, joka valmistuu helposti muusin jämistä. Resepti on Peruna-kirjan tekijän, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen käsialaa. Perunapannukakku on Sannan oma henkilökohtainen reseptisuosikki ja sen voi syödä joko suolaisena tai makeana herkkuna. Kuva: Pia Inberg
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 500 g jauhoisia perunoita keitettynä
- 2 dl täysmaitoa
- 4 kananmunaa
- 1/2 dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl perunajauhoja
- 50 g sulatettua voita
- Lisäksi;
- 2 rkl tomusokeria
- hilloa ja kermavaahtoa
Valmistusohje
Gluteeniton perunapannukakku valmistuu näin:
- Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja paina perunat perunapuristimen läpi. Voit käyttää myös perunamuusia.
- Kuumenna maito ja sekoita se perunalumen joukkoon.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa kevyesti keltuaiset ja sokeri. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi suolan kanssa. Sekoita keltuaiset perunamuusiin ja siivilöi mukaan perunajauhot. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto.
- Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (20 × 30 cm) ja paista 190 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile hillon ja kermavaahdon kanssa.
Resepti ja kuva kirjasta Peruna– parhaat reseptit (Readme 2018)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa