Sienihullu Anu vinkkaa: Näin löydät herkkutatteja
Nyt kannattaa mennä sienimetsään!
Ruokatoimittaja ja sienihullu kokki Anu Brask vinkkasi Huomenta Suomessa, miten itse löytää parhaille tattiapajille.
Anu Braskin teos Sienihullu (Readme 2022) valittiin vuoden 2022 kotimaiseksi keittokirjaksi.
Brask kertoo keittokirjassaan, että yrittää ajatella metsässä ollessaan kuin herkkutatti.
– Missio on löytää herkkutatteja tai muita syötäviä sieniä. Tutkin metsää sillä tavalla, että jos olisin herkkutatti, niin missä täällä viihtyisin, Brask selvensi Huomenta Suomessa.
Näin löydät herkkutatteja
Brask kertoo tutkivansa metsässä, millainen maasto, metsänpohja ja puusto on. Tärkeää on myös huomata, mistä tulee valoa.
Muista poimia vain sieniä, jotka tunnistat 100-prosenttisesti!
– Jos herkkutatteja etsii, niin kannattaa etsiä metsästä sellaisia läikkiä, mihin valo tulee lehvystön läpi. Siellä usein herkkutatit ovat, jos se on sellainen metsä, missä herkkutatit kasvavat.
Herkkutatit kasvavat Marttojen mukaan tuoreissa metsissä ja niiden reunamilla, haka- ja laidunmailla ja puistonurmikoilla, yleensä kuusen seurassa.
Mitä herkkutateista sitten kannattaa kokata? Katso videolta sienhullun vinkit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti