Syötkö puoli kiloa kasviksia päivässä? Tältä määrä oikeasti näyttää
Tuntuuko mahdottomalta syödä puoli kiloa kasviksia päivässä? Testasimme, miten helposti määrä oikeastaan täyttyy.
”Puoli kiloa päivässä...” -rallatus on varmasti syöpynyt jokaisen suomalaisen aivoihin. Kaikki kyllä tietävät, että suuhunsa pitäisi siis pistellä päivittäin puolen kilon edestä vihanneksia, hedelmiä sekä marjoja, mutta aina se ei ihan toteudu.
500 grammaa saattaa kuulostaa paljolta, varsinkin jos sen ajattelee olevan 5–6 kourallista, mutta määrä tulee täyteen yllättävän helposti ja nopeasti.
Punnitsimme yllä olevalla videolla erilaisia yhdistelmiä, jotka koostuvat erilaisista vihanneksista, hedelmistä ja marjoista, mutta määrät eivät todellakaan päätä huimaa.
Jos jokaiseen ateriaan sisällytyttää edes pienen määrän kasviksia, marjoja tai hedelmiä, viidensadan gramman maaginen rajapyykki ylittyy helposti.
Huomattuaan kuinka pieni määrä puoli kiloa lopulta on, kannattaa panostaa myös vihannesten, hedelmien ja marjojen monipuolisuuteen.
Juttu on uusinta toukokuulta 2022.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät