Pro Kala ry muistuttaa helposta ruoasta, joka on maistuvaa ja kätevää syötävää vaikka hiihtolomalle.
Eri puolella Suomea vietetään helmi-maaliskuun vaihteessa koululaisten hiihtolomaa. Lomaviikko koostuu monilla erilaisista talvisista aktiviteeteista ulkona. Pro Kala ry muistuttaa tiedotteessaan, että hiihtolenkin, luistelun ja pulkkamäen lomassa tai jälkeen kannattaa huolehtia myös ravitsevasta ateriasta.
– Pienellä valmistelulla kotona odottaa ateria valmiina, kun reippailut on tehty, kalayhdistyksestä vinkataan.
Testaa helppoja uuniperunoita
Jos ulkoilupäivään tarvitaan ruoka, joka on valmista heti, kun nälkäiset reippailijat pääsevät kotiin, suosittelee kalayhdistys valmistamaan uuniperunoita. Savukalatäytteen voi tehdä valmiiksi jääkaappiin jo etukäteen ja uuniperunat laittaa uuniin ennen uloslähtöä.
Uuniperunoihin kannattaa valita jauhoinen lajike, esimerkiksi rosamunda. Ennen uunissa kypsentämistä perunat tulee pestä huolella ja kuivata. Niihin kannattaa myös pistellä muutamia reikiä, etteivät ne räjähdä uunissa. Foliota ei uuniperunoiden ympärille välttämättä tarvita.
Uuniperunat paistetaan yleensä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kypsyyttä voi kokeilla esimerkiksi tikulla.
– Kun tikku menee vaivatta perunan läpi, peruna on kypsä. Jos haluat välttää uunin käyttöä, uuniperunat voi kypsentää myös mikrossa tai air fryerissä.
Nappaa helppo resepti: Savukalamousse – helppo herkku sopii leivän päälle tai uuniperunan täytteeksi
Lue myös: Moni ei hoksaa hyödyntää kätevää arkiruokaa – avaa vain paketti ja nauti: "Harva herkku on valmis yhtä nopeasti"
Lähde: Pro Kala ry