Savukalamousse – helppo herkku sopii leivän päälle tai uuniperunan täytteeksi

Savukalamousse
Pro Kala ry

Savukalamousse on monipuolinen herkku, jota voi tarjoilla esimerkiksi levitteenä, uuniperunan täytteenä tai salaatin lisukkeena. Samalla ohjeella valmistuu helposti niin lohimousse, siikamousse kuin silakkamoussekin!

Ainekset

  • n. 200 g lämminsavustettua kalaa (esim. silakkaa, siikaa, kirjolohta)
  • 120 g (1 prk) smetanaa (tai ranskankermaa)
  • 3 rkl majoneesia
  • 0,5 dl kevätsipulia
  • 2 rkl kapriksenmarjoja
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 rkl tuoretta tilliä
  • mustapippuria myllystä
  • (hienoa merisuolaa)

Valmistusohje

Savukalamousse

Valmistusaika: 10 min + tekeytyminen
Annoksia: 4

  1. Perkaa savukala ruodottomaksi.
  2. Valmista kastike sekoittamalla keskenään smetana, majoneesi, hienonnettu kevätsipuli, tilli ja kapriksenmarjat sekä mausteet.
  3. Lisää kala kastikkeen joukkoon ja sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla. Anna moussen maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!