Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savukalamousse – helppo herkku sopii leivän päälle tai uuniperunan täytteeksi

Savukalamousse
Pro Kala ry
Julkaistu 17.07.2019 11:07

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Savukalamousse on monipuolinen herkku, jota voi tarjoilla esimerkiksi levitteenä, uuniperunan täytteenä tai salaatin lisukkeena. Samalla ohjeella valmistuu helposti niin lohimousse, siikamousse kuin silakkamoussekin!

Ainekset

  • n. 200 g lämminsavustettua kalaa (esim. silakkaa, siikaa, kirjolohta)
  • 120 g (1 prk) smetanaa (tai ranskankermaa)
  • 3 rkl majoneesia
  • 0,5 dl kevätsipulia
  • 2 rkl kapriksenmarjoja
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 rkl tuoretta tilliä
  • mustapippuria myllystä
  • (hienoa merisuolaa)

Valmistusohje

Savukalamousse

Valmistusaika: 10 min + tekeytyminen
Annoksia: 4

  1. Perkaa savukala ruodottomaksi.
  2. Valmista kastike sekoittamalla keskenään smetana, majoneesi, hienonnettu kevätsipuli, tilli ja kapriksenmarjat sekä mausteet.
  3. Lisää kala kastikkeen joukkoon ja sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla. Anna moussen maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Lisäkeruoat