Savukalamousse – helppo herkku sopii leivän päälle tai uuniperunan täytteeksi
Julkaistu
Savukalamousse on monipuolinen herkku, jota voi tarjoilla esimerkiksi levitteenä, uuniperunan täytteenä tai salaatin lisukkeena. Samalla ohjeella valmistuu helposti niin lohimousse, siikamousse kuin silakkamoussekin!
Ainekset
- n. 200 g lämminsavustettua kalaa (esim. silakkaa, siikaa, kirjolohta)
- 120 g (1 prk) smetanaa (tai ranskankermaa)
- 3 rkl majoneesia
- 0,5 dl kevätsipulia
- 2 rkl kapriksenmarjoja
- puolikkaan sitruunan mehu
- 2 rkl tuoretta tilliä
- mustapippuria myllystä
- (hienoa merisuolaa)
Valmistusohje
Savukalamousse
Valmistusaika: 10 min + tekeytyminen
Annoksia: 4
- Perkaa savukala ruodottomaksi.
- Valmista kastike sekoittamalla keskenään smetana, majoneesi, hienonnettu kevätsipuli, tilli ja kapriksenmarjat sekä mausteet.
- Lisää kala kastikkeen joukkoon ja sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla. Anna moussen maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka