- Lämmitä uuni 180°C asteeseen. Voitele leipävuoka (n. 10 x 25 cm) voilla.
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat ja jogurtti ja jatka vatkaamista.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Raasta kesäkurpitsa ja sekoita sitruunankuori ja kesäkurpitsa taikinaan. Kaada päälle seljankukkamehu ja unikonsiemenet. Sekoita jauhot ja leivinjauhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina muottiin ja paista uunissa 50 minuutista 1 tuntiin, kunnes kakku ei ole enää tahmea. Anna jäähtyä muotissa täysin ennen kuin kumoat kakun.
- Sekoita tomusokeri, seljankukkamehu ja unikonsiemenet pienessä kulhossa tasaiseksi. Vatkaa mascarpone-juusto sähkövatkaimella ja kaada sokeri-mehu-unikonsiemenseos sekaan. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi ja levitä kakun päälle, kun se on jäähtynyt. Koristele tarvittaessa sitruunankuorella ja syötävillä kukilla.
Makuja
Kesäkurpitsa-seljankukkakakku
Tara Junkerin kesäkurpitsa-seljankukkakakku sopii kevään juhliin.Tara Junker
Julkaistu 12.04.2022 18:27
Tara Junkerin kesäkurpitsa-seljankukkakakkua valmistettiin Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina 12.4.
- Kokonaisvalmistusaika: 70 min
- Aktiivinen aika: 20 min
- Annosmäärä: 8
Ainekset
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1½ dl turkkilaista jogurttia
- 1 luomusitruuna
- 100 g kesäkurpitsaa
- ½ dl seljankukkamehua tiivisteestä
- 2 rkl unikonsiemeniä
- 3 dl vehnäjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 250 g mascarponejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1 ½ rkl seljankukkamehua tiivisteestä
- 1 rkl unikonsiemeniä
- koristeluun raastettua sitruunankuorta ja kuivattuja kukkia