Tammelan Makkaramarkkinoilla valittiin jälleen suomalaisen grillimakkaravalikoiman parhaimmisto.
Tammelan Makkaramarkkinoiden Makkaramestarikilpailuun 2019 osallistui 17 makkaran valmistajaa yhteensä 31:lla makkaralla. Makkamarkkinoiden edustajien mukaan tuloksissa kaksi oli ylitse muiden. Mestarien joukkoon nousi myös tuore osaaja.
Näin parhaat makkarat valittiin:
Tuomaristo maistoi kaikki kilpailumakkarat ja arvosteli jokaisen viittä ominaisuutta, joiden yhteenlaskettu keskiarvo ratkaisi tuloksen. Makkaroista arvioitiin ulkonäköä, kuorta, makua, suutuntumaa ja jälkimakua asteikolla 1-10.
Vuoden paras grillimakkara 2019: Makuliha Salarakas
1. Makuliha - Salarakas
2. Helsingin Makkaratehdas - Lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli
3. Makuliha - Besserwisser
Makkaramestarikilpailun voittoon ylsi paikallisen Makuliha-yrityksen Salarakas-grillimakkara. Makuliha sijoittui kärkikolmikkoon myös toisella tuotteella Besserwisser makkaran napattua pronssia. Makuliha on aiemminkin menestynyt tuotteillaan erilaisissa makutesteissä ja makkarakilpailuissa.
Hopealle sijoittui Helsingin Makkaratehtaan Lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli. Makkara valittiin myös vuoden parhaaksi uutuustuotteeksi.
Vuoden 2019 yleisön suosikiksi kruunattiin Helsingin Makkaratehtaan Rööperin Chiligrilli.
Lähde: Makkaramarkkinat.fi
***
Näin paistat täydellisen makkaran:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.