Tässä on Suomen paras grillimakkara 2019: "Kaksi oli ylitse muiden"
Tammelan Makkaramarkkinoilla valittiin jälleen suomalaisen grillimakkaravalikoiman parhaimmisto.
Tammelan Makkaramarkkinoiden Makkaramestarikilpailuun 2019 osallistui 17 makkaran valmistajaa yhteensä 31:lla makkaralla. Makkamarkkinoiden edustajien mukaan tuloksissa kaksi oli ylitse muiden. Mestarien joukkoon nousi myös tuore osaaja.
Näin parhaat makkarat valittiin:
Tuomaristo maistoi kaikki kilpailumakkarat ja arvosteli jokaisen viittä ominaisuutta, joiden yhteenlaskettu keskiarvo ratkaisi tuloksen. Makkaroista arvioitiin ulkonäköä, kuorta, makua, suutuntumaa ja jälkimakua asteikolla 1-10.
Vuoden paras grillimakkara 2019: Makuliha Salarakas
1. Makuliha - Salarakas
2. Helsingin Makkaratehdas - Lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli
3. Makuliha - Besserwisser
Makkaramestarikilpailun voittoon ylsi paikallisen Makuliha-yrityksen Salarakas-grillimakkara. Makuliha sijoittui kärkikolmikkoon myös toisella tuotteella Besserwisser makkaran napattua pronssia. Makuliha on aiemminkin menestynyt tuotteillaan erilaisissa makutesteissä ja makkarakilpailuissa.
Hopealle sijoittui Helsingin Makkaratehtaan Lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli. Makkara valittiin myös vuoden parhaaksi uutuustuotteeksi.
Vuoden 2019 yleisön suosikiksi kruunattiin Helsingin Makkaratehtaan Rööperin Chiligrilli.
Lähde: Makkaramarkkinat.fi
***
Näin paistat täydellisen makkaran:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa