Salaatin kruunaa maukas kastike, jonka voit tehdä helposti itsekin.
Itse tehdyn salaatinkastikkeen kanssa voit pelata sekä maun että kastikkeen energiapitoisuuden kanssa. Kokeile näitä Women's Healthin kokoamia vinkkejä.
Kreikkalainen salaatinkastike syntyy parista ruokalusikallisesta punaviinietikkaa ja pieneksi silputusta jalapenosta, jonka määrän voit valita makusi mukaan. Sekoita joukkoon pari ruokalusikallista ekstraneitsytoliiviöljyä ja lisää vielä valkosipulia, tuoretta oreganoa ja basilikaa sekä suolaa ja mustapippuria. Jos kaipaat lisää happoa, purista kastikkeeseen sitruunamehua.
Vadelmaisen salaatinkastikkeen saat sekoittamalla kaksi ruokalusikallista balsamiviinietikkaa muutaman survotun vadelman kanssa. Lisää kastikkeeseen kaksi ruokalusikallista ekstraneitsytoliiviöljyä sekä ripaus suolaa ja mustapippuria.
Italialaiseen salaatinkastikkeeseen sopivat punaviinietikka ja ekstraneitsytoliiviöljy, joiden joukkoon voit sekoittaa tuoretta, silputtua persiljaa, oreganoa, basilikaa sekä valkosipulia.
Aasialainen salaatinkastike tarvitsee raaka-aineikseen kaksi ruokalusikallista balsamiviinietikkaa ja kaksi ruokalusikallista ekstraneitsytoliiviöljyä. Aasialaisen vivahteen saat lorauttamalla joukkoon soijakastiketta sekä raastamalla mukaan tuoretta inkivääriä ja valkosipulia. Halutessasi voit lisätä myös paahdettuja seesaminsiemeniä.
Sinihomejuustokastike syntyy sekoittamalla keskenään yksi ruokalusikallinen punaviinietikkaa ja yksi ruokalusikallinen kreikkalaista jogurttia. Lisää joukkoon myös neljä ruokalusikallista majoneesia, kaksi ruokalusikallista sinihomejuustoa sekä neljäsosateelusikallisen verran sinappia ja worcestershire-kastiketta. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi valkosipulilla.
Sinappi-hunajakastike on helppo tehdä parista ruokalusikallisesta balsamiviinietikkaa ja ekstraneitsytoliiviöljyä. Lisää joukkoon ruokalusikallinen sinappia ja kaksi teelusikallista hunajaa.
Lähde: Women's Health