Perunasta syntyy hetkessä ruokalaji, joka toimii erinomaisesti myös blinien korvikkeena.
Röstiperunalla korvattu bliniannos toimii kuin nakutettu talvikauden juhlaan – ja miksi ei arkeenkin, Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen kertoo blogissaan. Resepti on bongattu Kära Sverige -ruotsalainen ruokakirja -opuksesta.
– Ei tarvi käryttää niin paljoa ja onpa tämä huomattavasti bliniä kevyempikin ruoka, Kinnunen kertoo perunapaistikkaiden valmistuksesta.
Täytteiden kanssa mielikuvitus on rajana
Raastetusta perunasta hetkessä valmistuvien röstien päälle voi laittaa mitä vain, mitä laittaisit blininkin höysteeksi, Kinnunen toteaa. Mäti, punasipuli ja ranskankerma toimivatkin tämän ruoakalajin lisukkeina erinomaisesti.
Kinnunen muistuttaa, että nämä herkut taipuvat pienellä vaivalla myös vegaaneille sopivaksi ruokalajiksi.
– Voille, mädille ja ranskankermalle löytyy nykyisin yleisesti vegaanisia korvikkeita.
Helppojen perunapaistikkaiden reseptin löydät Sivumaku-blogista.
***
5:38