Kanaleike minttuisen hernepyreen kera on ruoka, joka Sivumaku-bloggarin mukaan sopii niin arkeen kuin rentoon juhlaan.
Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen kertoo vierastavansa hieman "lohturuoka"-termiä, ja tämän vuoksi mies haluaakin muokata termin merkitystä itselle mieluisampaan suuntaan.
– Silloin kokataan syvän pehmeitä makuja terveysaspekteja karttaen. Ei varsinaista mättöä, mutta juusto liittyy usein vahvasti mukaan. Ja kana, Kinnunen kertoo.
Lohturuokapäivän innoittamana Kinnunen valmisti tällä kertaa kanaleikkeen, jonka kanssa nautitaan minttuisista hernepyreetä. Jos haluaa varmistaa, että nälkä ei jää vaivaamaan, voi kylkeen pyöräyttää vaikkapa risoton.
– Sopii arkeen ja vähän rentoon juhlavampaankin menoon, kun vähän pursottelee nätisti, Kinnunen toteaa.
Katso rapean kanaleikkeen ja ihanan vihreän hernepyreen resepti Sivumaku-blogista.
***
7:58