Pippurin maku vaihtuu sen käyttötavan mukaan. Kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, miten tätä klassikkomaustetta käyttää.
Pippuri on monikäyttöinen mauste, jota saa monessa eri muodossa. Kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, millaisena sen ostaa.
Pippurin mausta saa helposti voimakkaamman
Mustapippurin maku syvenee Santa Maria Foodservicen asiakkuuspäällikkö Jyri Ylätalon mukaan, kun sitä pahtaa kevyesti. Paahtaminen kuivalla pannulla kannattaa tehdä kokonaisille pippureille, jonka jälkeen rouhia tai jauhaa käyttötarkoituksen mukaan ruoan joukkoon.
Ruokaa laittaessa pippurin voi paistaa myös nopeasti ennen esimerkiksi lihan tai kasvisten lisäämistä.
– Pippurin maku korostuu, kun sitä paistaa nopeasti pannulla öljyn tai voin kanssa, Ylätalo sanoo.
Pippuria käyttäessä tulee kuitenkin olla tarkka kypsennyslämpötilojen kanssa, jotta mauste ei pala, jolloin maku kärsii.
Kokonaiset pippuritkin antavat makua
Kokonaiset pippurit sopivat Ylätalon mukaan parhaiten keittojen maustamiseen.
Kokonaisena pippurit toimivat myös hyvin erilaisissa pataruoissa ja liemissä.
Pippuri on parasta vastarouhittuna
Mortteli tai pippurimylly on hyvä ottaa osaksi keittiön vakiovarustusta.
– Jauhettuna tai rouhittuna pippurin maku on parhaimmillaan, kun sitä käytetään vastajauhettuna, Ylätalo kertoo.
– Ruoanvalmistuksen puolivälissä ja viimeistelyssä valko- ja mustapippurit suoraan myllystä rouhittuna antavat hyvän lopputuloksen.
Hennon viherpippurin voi murskata kämmenpohjalla peukalolla painelemalla.