Hyödynnä kuivuneet ruisleipäpalat keittämällä niistä herkullista puuroa.
Kaisa Sillanpään tuoreessa Tähteistä tähdiksi (readme 2015) -keittokirjassa annetaan oivallinen vinkki kuivuneiden ruisleipien hyödyntämiseen. Kuivat ruisleivät voi nimittäin keittää meheväksi puuroksi.
Sen sijaan, että kuivat ruisleivät lentäisivät roskikseen, voi ne hyödyntää osana klassista aamupalaruokaa, ruispuuroa.
Ruisleipäpuuro
200 g ruisleipää
2 dl omenaraastetta
noin 6 dl vettä
Paloittele ruisleipä pieniksi paloiksi. Laite leipäpalat kattilaan, lisää omenaraaste ja vesi. Anna kiehua, kunnes leivät ovat pehmeitä. Soseuta sileäksi puuroksi, anna puuron vielä kiehua hiljalleen hetki. Tarjoa puuro maidon, omenaviipaleiden ja verigreipin kanssa.
Omenaraasteen voi korvata muilla hedelmillä, kuten esimerkiksi banaanilla. Leikkaa banaani viipaleiksi ja keitä puuro muuten reseptin mukaan.
Resepti: Kaisa Sillanpää: Tähteistä tähdiksi (readme 2015)