Affogato
Julkaistu
Affogato-kahvijälkiruoka valmistettiin Huomenta Suomessa lauantaina 11.5.
Ainekset
- 2 tuplaespressoa (esim. Arvid Nordquist Buono, Giusto tai Nero)
- 2 palloa vaniljajäätelöä
- (2 tl alkoholia, esim. Amarettoa, Kahlùa)
- päälle kaakaojauhetta siivilöitynä
Valmistusohje
- Keitä espresso ja kaada se pieneen kannuun.
- Laita jäätelöpallot annosmaljoihin.
- Kaada kuuma kahvi (ja alkoholijuoma) jäätelön päälle.
- Ripottele halutessasi päälle hieman kaakaota. Tarjoile heti.
Vinkki!
Jos tarjoilet tätä herkullista jälkiruokaa isolle joukolle vieraita, laita annosmaljat jäätelöpalloineen pakastimeen. Valmista sitten vain espresso ja kaada se päälle juuri ennen tarjoilua. Vaihda kaakaojauhe jauhettuun kaneliin tai kardemummaan saadaksesi mausteisemman maun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku