Affogato
Affogato-kahvijälkiruoka valmistettiin Huomenta Suomessa lauantaina 11.5.
Ainekset
- 2 tuplaespressoa (esim. Arvid Nordquist Buono, Giusto tai Nero)
- 2 palloa vaniljajäätelöä
- (2 tl alkoholia, esim. Amarettoa, Kahlùa)
- päälle kaakaojauhetta siivilöitynä
Valmistusohje
- Keitä espresso ja kaada se pieneen kannuun.
- Laita jäätelöpallot annosmaljoihin.
- Kaada kuuma kahvi (ja alkoholijuoma) jäätelön päälle.
- Ripottele halutessasi päälle hieman kaakaota. Tarjoile heti.
Vinkki!
Jos tarjoilet tätä herkullista jälkiruokaa isolle joukolle vieraita, laita annosmaljat jäätelöpalloineen pakastimeen. Valmista sitten vain espresso ja kaada se päälle juuri ennen tarjoilua. Vaihda kaakaojauhe jauhettuun kaneliin tai kardemummaan saadaksesi mausteisemman maun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa