Hellapoliisin kahvihyytelö
2.1.2015. Kahvihyytelö on mainio jälkiruoka, jota voit tarjota sellaisenaan, marjojen kanssa tai vaikka kermavaahtonokareen kanssa.
4 annosta
- vettä + 4 liivatelehteä
- 3 dl vahvaa kahvia
- 1 dl kermaa
- ¾ dl sokeria
- ½ dl rommia tai kahvilikööriä
Valmistusohje
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita vahva kahvijuoma, kerma, sokeri ja rommi tai kahvilikööri kattilaan ja kiehauta, kunnes sokeri sulaa.
Purista liivatelehdet kuumaan liemeen ja anna liueta joukkoon.
Jaa liemi jälkiruokakulhoihin ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku