Kaulitse lehtitaikinalevy hieman suuremmaksi kuin se on pakkauksesta otettaessa.
Leikkaa päätyihin pienet viillot, jotta päätyihin jää pieni kaistale taikinaa, jonka lopuksi voi kääntää pitkon päätyihin siististi sekä ylä- että alareunaan.
Leikkaa reunat hapsuiksi. Levitä keskelle vaniljakreemi, sen päälle keskelle luumuhillo ja sitten pilkotut luumut vanaksi luumuhillon päälle. Luumut on kätevä pilkkoa saksilla.
Ala käännellä hapsuja vuorotellen oikealta ja vasemmalta yksi kerrallaan keskelle täytteen yli. Jatka kunnes kaikki hapsut on käännetty.
Taita nyt päädyt siistiksi ja voitele pitko kananmunalla.
Paista 225 asteessa 25–35 minuuttia. Halutessasi siivilöi päälle tomusokeria.
Makuja
Luumupitko
Luumupitko on helppo valmistaa.Anu Heinaro
Julkaistu 14.12.2024 09:46
Lauantaina 14.12.24 Huomenta Suomessa valmistettiin maukas luumupitko. Resepti: Anu Heinaro
Ainekset
- 1 kpl iso lehtitaikinalevy
- 2 dl valmista vaniljakreemiä
- 1 dl luumuhilloa (paistonkestävä torttumarmeladi)
- 1 dl luumuja pilkottuna
- Voiteluun: kananmunaa