Afrikkalaiset papupyörykät

Papupyörykät ovat Afrikan vastaus falafelille. Tämä resepti on Nigeriasta. Tarjoile papupyörykät suolapaloina, lisäkkeinä tai noutopöydässä.

Neljälle

  • 1 ½ dl mustasilmäpapuja
  • 1 sipuli
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl chilisilppua
  • 1 muna
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • öljyä friteeraamiseen
  • vettä liotukseen ja keittämiseen

Valmistusohje

1. Laita pavut kulhoon, kaada päälle litra vettä ja anna liota yön yli. Hiero papuja toisiaan vasten käsin ja veden alla, niin kuoret irtoavat ja nousevat pinnalle. Kaada liotusvesi pois ja huuhdo papuja.

2. Laita kattilaan puhdasta vettä. Keitä papuja vielä ainakin 45 minuutin ajan tai kunnes ovat kypsiä. Valuta pavut ja anna niiden kuivua ja viilentyä.

3. Laita pavut ja 1 rkl vettä tehosekoittimeen tms. ja soseuta ne. Kaada sose kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli, sekoita papusoseeseen. Lisää mustapippuri, suola, chilisilppu, muna ja jauho. Sekoita sileäksi taikinaksi.

4. Kuumenna öljyä padassa, kunnes se sihisee, kun pudotat maustesiemenen siihen. Muotoile taikinasta pyöreitä palloja teelusikan avulla ja laske ne varovasti öljyyn. Keitä palloja öljyssä 5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta pallerot reikäkauhalla ja valuta ne talouspaperilla.

MUISTA AINA PAPUJEN KANSSA:

Papuja kannattaa liottaa aina vähintään 8 tuntia. Mieluiten yön yli. Liotuksen jälkeen liotusvesi kaadetaan pois ja papuja huuhdotaan hyvin. Sen jälkeen papuja keitetään, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Voit vaihtaa keitinvettä ainakin kerran.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.