Perunagnocchit

Tämä on italialainen vastine pelmeneille, mykyille, klimpeille ja kroppkakoille. Ruokalajin nimi äännetään suunnilleen njooki, ettäs sitten tiedät Italiassa tilatessasi.

Kolmelle-neljälle

  • 750 g perunoita (jauhoinen lajike)
  • 2 munankeltuaista
  • 60 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoa
  • suolaa
  • muskottia

Keittämiseen

  • 3 l vettä
  • 2 rkl suolaa
  • voita vuokaan

Tomaattikastike

  • 8 kypsää tomaattia
  • 1 sipuli
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat, keitä ne kypsiksi ja kaada vesi pois. Survo perunat soseeksi, kun ne ovat vielä haaleita. Sekoita joukkoon keltuaiset, voi, suola ja hieman muskottiraastetta. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes tuloksena on joustava taikina.

2. Pyöritä taikina pitkäksi noin 2 cm paksuksi pötköksi ja leikkaa siitä puolen sentin palasia. Paina palasia kevyesti haarukalla. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi ja laita gnocchit muutama kerrallaan kiehumaan hiljaa. Kun palaset nousevat pintaan, ne ovat kypsiä. Nosta ne reikäkauhalla voideltuun vuokaan ja pidä lämpiminä tarjoiluun asti.

3. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulinkynsi. Pieni tomaatit karkeasti. Kuullota sipulisilppua öljyssä, lisää tomaattihake ja purista joukkoon valkosipuli. Mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat