Perunagnocchit
Tämä on italialainen vastine pelmeneille, mykyille, klimpeille ja kroppkakoille. Ruokalajin nimi äännetään suunnilleen njooki, ettäs sitten tiedät Italiassa tilatessasi.
Kolmelle-neljälle
- 750 g perunoita (jauhoinen lajike)
- 2 munankeltuaista
- 60 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoa
- suolaa
- muskottia
Keittämiseen
- 3 l vettä
- 2 rkl suolaa
- voita vuokaan
Tomaattikastike
- 8 kypsää tomaattia
- 1 sipuli
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori perunat, keitä ne kypsiksi ja kaada vesi pois. Survo perunat soseeksi, kun ne ovat vielä haaleita. Sekoita joukkoon keltuaiset, voi, suola ja hieman muskottiraastetta. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes tuloksena on joustava taikina.
2. Pyöritä taikina pitkäksi noin 2 cm paksuksi pötköksi ja leikkaa siitä puolen sentin palasia. Paina palasia kevyesti haarukalla. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi ja laita gnocchit muutama kerrallaan kiehumaan hiljaa. Kun palaset nousevat pintaan, ne ovat kypsiä. Nosta ne reikäkauhalla voideltuun vuokaan ja pidä lämpiminä tarjoiluun asti.
3. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulinkynsi. Pieni tomaatit karkeasti. Kuullota sipulisilppua öljyssä, lisää tomaattihake ja purista joukkoon valkosipuli. Mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku