Nokkos-ruohosipulikeitto
Mene ulos keväisenä aamupäivänä ja kerää nokkosten ensimmäiset versot. Keitosta tulee voimakkaan vihreää, suloisen hyvää ja erittäin terveellistä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 l hentoja nokkosia
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 l vihanneslientä
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 1 maustemitta anista
- 1 maustemitta fenkolia
- suolaa ja valkopippuria
Uppomunat
- 4 munaa
- 1 rkl etikkaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Huuhtele nokkoset runsaassa vedessä, poista paksut varret. Ryöppää vihannesliemessä viitisen minuuttia. Kaada nokkoset lävikkööön ja säästä liemi. Silppua ryöpätyt nokkoset karkeasti, samoin ruohosipulit.
2. Sulata voi kattilassa, ripottele jauhot sekaan ja sekoita. Kaada joukkoon pikku hiljaa vihannesliemi sekoitellen. Anna keiton kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla myllystä, aniksella ja fenkolilla.
3. Lisää keittoon nokkoset ja ruohosipulit juuri ennen tarjoilua. Lämmitä keitto kuumaksi, mutta älä keitä; keitossa pitää olla kauniin kirkkaanvihreä väri. Kaada keitto lämmitetyille lautasille ja laita uppomuna jokaiseen annokseen.
4. Uppomunat: Kaada vettä matalaan, laakeaan kattilaan tai paistinpannuun. Kiehauta ja lisää suola ja etikka. Vähennä lämpöä, niin että vesi vain poreilee. Riko munat yksi kerrallaan kuppiin ja liu'uta varovasti veteen. Tarkkaile, että vesi poreilee. Heti kun valkuainen hyytyy, muna on valmis, se vie noin 3 minuuttia. Ota munat vedestä reikäkauhalla ja valuta hieman.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku