Papupyörykät
Tämä jännittävä kasvisruoka valmistetaan mustasilmäpavuista. Ne keitetään, soseutetaan ja maustetaan. Ohjeen kotimaassa Nigeriassa papupyörykät on tapana höyryttää banaaninlehteen käärittynä. Yllättävä lisä kasvissyöjän joulupöytään.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 250 g mustasilmäpapuja
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 1 sipuli
- 2 rkl ruokaöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 muna
- 1 tl hienonnettua chilipalkoa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Liota papuja edessä yön yli. Kaada vesi pois ja siirrä pavut uudella, raikkaalla vedellä täytettyyn kattilaan. Lisää suola ja keitä papuja kannen alla 20-30 minuuttia niin, että ne juuri ja juuri pehmenevät. Kaada vesi pois ja anna papujen jäähtyä.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja paloittele sipuli. Lisää pavut, sipuli, tomaattipyree, chili ja suola yleiskoneeseen. Riko joukkoon muna ja soseuta ainekset.
3. Muotoile soseesta soikeita pyöryköitä ja nosta ne uuninkestävään vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä pyöryköitä uunissa 40-45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku