Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Papupyörykät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä jännittävä kasvisruoka valmistetaan mustasilmäpavuista. Ne keitetään, soseutetaan ja maustetaan. Ohjeen kotimaassa Nigeriassa papupyörykät on tapana höyryttää banaaninlehteen käärittynä. Yllättävä lisä kasvissyöjän joulupöytään.

4 annosta

  • 250 g mustasilmäpapuja
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 muna
  • 1 tl hienonnettua chilipalkoa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Liota papuja edessä yön yli. Kaada vesi pois ja siirrä pavut uudella, raikkaalla vedellä täytettyyn kattilaan. Lisää suola ja keitä papuja kannen alla 20-30 minuuttia niin, että ne juuri ja juuri pehmenevät. Kaada vesi pois ja anna papujen jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja paloittele sipuli. Lisää pavut, sipuli, tomaattipyree, chili ja suola yleiskoneeseen. Riko joukkoon muna ja soseuta ainekset.

3. Muotoile soseesta soikeita pyöryköitä ja nosta ne uuninkestävään vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä pyöryköitä uunissa 40-45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispyörykät