Falafel egyptiläiseen tapaan
Nämä pienet pyörykät tehdään kikherne- tai valkopapuseoksesta runsaiden mausteiden kera. Ne friteerataan ja syödään leivän ja vihannesten kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 450 g keitettyjä kikherneitä tai valkoisia papuja
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- ½ dl tuoretta korianterisilppua
- 1 tl korianterijauhetta
- 1 tl juustokuminajauhetta
- ½ tl cayennepippuria
- ½ tl raastettua muskottia
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl suolaa
- 1 tl sitruunamehua
- 3-4 rkl vehnäjauhoa
- ½ dl seesaminsiemeniä
- öljyä friteeraamiseen
Tarjoilun
- 4 pitaleipää
- 5 dl valutettua luonnonjogurttia
- 2 viipaloitua tomaattia
Neljälle
- 1 ½ dl mustasilmäpapuja
- 1 dl kuorittuja katkarapuja
- 2-3 rkl vettä
- 1 keltasipuli
- 1 maustemitta mustapippuria
- ½ tl suolaa
- ½ tl hienonnettua punaista chiliä
- 1 kananmuna
- 1 rkl vehnäjauhoja
- ruokaöljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Kuori sipuli ja raasta hienoksi. Muussaa keitetyt, kylmät kikherneet tai pavut sileäksi soseeksi. Ne voi myös soseuttaa koneella. Sekoita soseeseen sipuliraaste, tuore ja kuivattu korianteri, juustokumina, cayenne, muskotti, leivinjauhe, suola ja sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynnet, sekoita kunnolla ja laita taikina jääkaappiin tunniksi.
2. Kääntele jauho taikinaan ja muotoile palloja ja litistä ne sitten. Jauhota kädet, niin se käy helposti. Sirottele pyöryköille seesaminsiemeniä ja painele, niin että ne tarttuvat. Pane kylmään 15 minuutiksi.
3. Kuumenna öljy ja friteeraa pyöryköitä, muutama kerrallaan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä. Tarjoile ne lämpiminä pitaleivän kanssa, lisänä jogurttia ja tomaattiviipaleita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku