Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Papu-katkarapupallerot

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Papupallerot ovat afrikkalaisen keittiön vastaus falafelpyöryköille. Tämä resepti tulee Nigeriasta. Useimmiten pallerot tehdään vain jauhetuista pavuista, mutta tähän ohjeeseen sisältyy myös hienonnettuja katkarapuja. Tarjoile papupallerot pikkupurtavana, lisäkkeenä tai seisovassa pöydässä yhtenä ruokalajina.

Neljälle

  • 1 ½ dl mustasilmäpapuja
  • 1 dl kuorittuja katkarapuja
  • 2-3 rkl vettä
  • 1 keltasipuli
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ruokaöljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Laita pavut kulhoon, kaada päälle litra vettä ja anna seistä yön yli. Hankaa papuja toisiaan vasten käsin veden alla jotta kuoret irtoavat ja nousevat pinnalle kellumaan. Kaada pois vesi ja kuoret ja kuivaa pavut.

2. Laita pavut ja ruokalusikallinen vettä tehosekoittimeen ja sekoita tahnaksi. Siirrä tahna kulhoon. Kuori sipuli, hienonna sipuli ja katkaravut ja sekoita ne paputahnaan. Lisää mustapippuri, suola, chili, kananmuna ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Kuumenna ruokaöljy padassa kunnes öljy sihisee, kun siihen pudottaa maustesiemenen. Tee taikinasta pyöreitä palleroita teelusikan avulla ja laita ne varovasti öljyyn kypsymään. Friteeraa palleroita 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta pallerot öljystä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispyörykät