Mainos

Suklaarusina-valkosuklaajäädyke

Jäädyketortun voi valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Lisää suklaarusinat täytteeseen vasta ihan lopuksi, jotta täyte ei värjäänny. Vaihda suklaarusina kirsikoihin, jos et pidä rusinoista.

Ainekset

  • 10 annosta

Kakkupohja

  • 1 pkt pipari- tai piparkakku (500 g) tai suklaamurotaikinaa (400 g)

Kostutus

  • maitoa + vaniljasokeria (+likööriä, esim. 1 rkl Amaretto)

Täyte

  • 100 g valkoista suklaata
  • 1 dl kevytkermaa
  • 200 g sitruunatuorejuustoa
  • ½ dl sitruunamehua tai sitrus-, manteli-, tms. likööriä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 2 ½ dl kevyt vispikermaa (20 %)
  • 2-3 dl suklaarusinoita

Päälle ennen tarjoilua

  • 50 g valkosuklaarouhetta
  • 1 dl suklaarusinoita

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Kuumenna 1 dl kermaa ja sulata valkosuklaapalat siihen. Lisää seos jäähtyneenä tuorejuustoon samaten kuin sitruunamehu. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti valkosuklaa-tuorejuustoseos ja lisää lopuksi suklaarusinat, älä sekoita enää paljoa.

Kaada seos kostutetulle piparipohjalle, joka on irtopohjavuossaan. Jäädytä pakastimessa yön yli. Ota juuri ennen tarjoilua pakastimesta pöydälle, irrota vuoka ja koristele valkosuklaalastuin ja suklaarusinoin.

Mikäli torttua ei tarjoilla seuraavana päivänä, sen voi jäädyttämisen jälkeen irrottaa vuoasta ja pakata isoon pakastepussiin. Torttu säilyy pakasteessa muutaman kuukauden esim. yllätysvieraiden varalta.

Reseptit: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!