Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Äidin omenatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hieno, vanhanajan omenatorttu; mehukas ja hieman raskas. Tämä johtuu siitä, ettei taikinassa ole leivinjauhetta.

Ainekset

  • 6-8 hengelle

Pohja

  • 150 g + 2 rkl voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 150 g vehnäjauhoja
  • korppujauhoja vuoan leivittämiseen
  • 3 isoa, hapanta omenaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 rkl kanelia

Tarjoiluun

  • jäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele 150 g voita ja sekoita se kuohkeaksi 1 ½ dl sokerin kanssa. Voit myös käyttää monitoimikonetta. Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti.

2. Sulata 2 rkl voita. Voitele kakkuvuoka tarkoin voilla ja leivitä korppujauhoilla niin että koko vuoka, myös reunat, ovat leivittyneet. Kaada taikina vuokaan ja tasoita se varovaisesti lusikan kuperalla puolella.

3. Kuori omenat, halkaise ne, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet niin tiiviisti kuin mahdollista taikinaan. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka