Riittoisa omenakakku
Jos vieraita on paljon ja haluat tarjota jotain makoisaa jälkiruokaa, tämä omenaherkku on erinomainen vaihtoehto. Tarjoa lisänä kuohukermaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 10 annosta
Raaka-aineet
- 1 kg happamia omenoita
- 1½ dl aprikoosimarmeladia
- 7 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita
- 2 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1 tl jauhettua kardemummaa
Tarjoiluun
- 5 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa jauhot kulhoon, lisää paloiteltu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää munat ja vaivaa taikinaksi. Kuori ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Kauli taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille, niin että taikina nousee hieman reunoille.
2. Lado omenat tiiviisti, samansuuntaisesti taikinan päälle ulkoreunoilta aloittaen. Ripottele omenoiden päälle ohut kerros sokeria ja lopuksi kardemummaa. Paista omenaherkkua uunin keskitasolla 35 minuuttia.
3. Notkista ja lämmitä marmeladi/hillo. Levitä lämpimän herkun päälle reilu kerros marmeladia. Omenaherkku maistuu paremmalta hieman jäähtyneenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa