Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riittoisa omenakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos vieraita on paljon ja haluat tarjota jotain makoisaa jälkiruokaa, tämä omenaherkku on erinomainen vaihtoehto. Tarjoa lisänä kuohukermaa.

Ainekset

  • 10 annosta

Raaka-aineet

  • 1 kg happamia omenoita
  • 1½ dl aprikoosimarmeladia
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa

Tarjoiluun

  • 5 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa jauhot kulhoon, lisää paloiteltu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää munat ja vaivaa taikinaksi. Kuori ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Kauli taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille, niin että taikina nousee hieman reunoille.

2. Lado omenat tiiviisti, samansuuntaisesti taikinan päälle ulkoreunoilta aloittaen. Ripottele omenoiden päälle ohut kerros sokeria ja lopuksi kardemummaa. Paista omenaherkkua uunin keskitasolla 35 minuuttia.

3. Notkista ja lämmitä marmeladi/hillo. Levitä lämpimän herkun päälle reilu kerros marmeladia. Omenaherkku maistuu paremmalta hieman jäähtyneenä.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku