Hunajainen omenatorttu

Tästä tortusta tulee aika tahmea, koska hunaja ei jähmety – mikä tekee siitä vielä maukkaamman. Tarjoile haaleana. Tämän valmistukseen tarvitset piirasvuoan.

Raaka-aineet

  • 6-8 hengelle
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 125 voita
  • ½ dl vettä
  • 5 hapanta omenaa
  • 1 ½ dl juoksevaa hunajaa
  • 1 ½ tl kanelia
  • 50 g hasselpähkinöitä
  • voita vuoan voiteluun

Lisäksi tarvitset

  • piirasvuoan
  • alumiinifoliota

Valmistusohje

1. Paloittele voi ja nypi sormin jauhot ja voi, tai sekoita hetki monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi, vaivaa niin vähän kuin mahdollista. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Voitele piirasvuoka. Kaulitse taikina sopivan kokoiseksi ja vuoraa sillä vuoka. Esipaista piiraspohjaa 12 minuuttia. Kuori omenat, poista kodat ja viipaloi ne. 12 viipaletta per omena on sopiva määrä. Hienonna pähkinät karkeasti. Laita omenaviipaleet, kaneli ja pähkinät suureen kulhoon ja sekoita.

3. Asettele omenalohkot piiraspohjalle, aloita reunoilta ja asettele lohkot tiiviisti samaan suuntaan, seuraavassa, sisemmässä renkaassa asetat lohkot toiseen suuntaan. Lusikoi päälle puolet hunajasta. Paista 15 minuuttia, lisää sitten loppu hunaja. Peitä vuoka alumiinifoliolla, koska pähkinät palavat helposti. Paista vielä 15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!