Kauniit omenapitkot
Nämä pitkot ovat kauniita ja maukkaita nauttia. Jos omenat ovat ohutkuorisia niitä ei tarvitse kuoria.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
2 pitkoon
- 100 g voita
- 3 dl maitoa
- 40 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- ½ dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- n. 9 dl vehnäjauhoja
Täyte
- n. 75 g pehmeää voita
- kidesokeria ja kanelia
- 2 omenaa ohuina lohkoina
- 1 kananmuna penslaukseen
Valmistusohje
1. Sulata voi, lisää maito ja kuumenna 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muut ainekset, viimeiseksi jauhot, ja työstä notkeaksi taikinaksi. Vaivaa tarkoin, peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa kahteen osaan, kaulitse molemmat osat pitkulaisiksi. Levitä päälle voita, ripottele sokeria ja kanelia ja kääri rullalle. Muotoile rullat kahdeksi sarveksi ja laita ne leivinpaperille pellille.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa rullaan viiltoja 5 cm välein ja pistele viiltoihin omenalohkoja. Kohota n. 20 minuuttia. Penslaa vatkatulla munalla ja paista uuni keskitasolla 25-30 minuuttia kunnes pitkot ovat kauniin värisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"