Alpron mustikkatorttu

Suussa sulava mustikkatorttu saa uuden vivahteen, kun pohjaan lisätään ruis- tai tattarijauhoja.

4 annosta

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl Alpro® soya maustamatonta jogurtin kaltaista luomusoijavalmistetta
  • 2 dl ruis- tai tattarijauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 5 dl mustikoita
  • 1½ dl sokeria
  • 1-2 dl Alpro® soya maustamatonta jogurtin kaltaista luomusoijavalmistetta

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää vaahtoon maustamaton luomusoijavalmiste. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja kääntele molemmat jauhot taikinaan. Jäähdytä taikina jääkaapissa, jotta se on helpompi levittää piirasvuokiin.

2. Jaa jähmeä taikina paloiksi ja levitä puolet paloista margariinilla ja kookoshiutaleilla leivitettyihin piirasvuokiin.

3. Nostele vuokiin mustikat, sokeri ja lopuksi maustamaton luomusoijavalmiste. Painele taikinapalat piirakoiden kansiksi jauhotetuin sormin. Painele levy kansiksi ja pistele haarukalla.

4. Paista 200˚C:ssa uunissa 20-25 minuuttia. Kokonaisen mustikkapiirakan kypsymiseen menee 200˚C:ssa uunissa 30-40 minuuttia.

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.