Rukiinen puolukkatorttu
Herkuttele terveellisesti syksyn marjoilla! Rukiin maku sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa. Tässä piirakkapohjaan on käytetty terveellisiä ruisjauhoja ja ruishiutaleita.
- Ruokavalio: Kevyt
Pohja
- 100 g margariinia tai voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 muna
- 1½ dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl ruishiutaleita
Täyte
- 100 g paistonkestävää marjahilloa
- 3-4 dl puolukoita
Muruseos
- 50 g voi- tai margariinisulaa
- 1 dl fariinisokeria
- 2 dl ruishiutaleita
VINKKI
Valmistusohje
Voit valmistaa pohjan myös pakasteena myytävästä ruistaikinasta. Kuvan tortussa osasta pohjataikinaa on tehty koristeita (5 sydäntä) piirakan päälle.
Piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, n. 10:lle
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää sekaan muna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää jauhoseos ja hiutaleet taikinaan.
Painele taikina kostutetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn piirakkavuoan pohjalle. Levitä päälle tuoreet tai jäiset puolukat.
Sekoita sulatettuun rasvaan sokeri ja ruishiutaleet ja ripottele muruseos puolukoiden päälle. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 min.
Nauti sellaisenaan, kermaviilin, smetanan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku