Anjovislaatikko

Pohjoismaissa anjovikseksi kutsuttu kala on itse asiassa valmistettu kilohailista. Yhtä kaikki - suosittua ja mieluisaa ruokaa anjovis joka tapauksessa meillä päin on!

Neljälle

  • 8 keitettyä, kylmää perunaa, kuutioina
  • 3 keltasipulia, viipaleina
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa, hienonnettuna
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 1 iso rasia anjovisfileitä
  • 3 dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita perunakuutiot voideltuun uunivuokaan.

2. Paista sipuli pehmeäksi voissa tai öljyssä paistinpannussa.

3. Lado sipuli, tilli ja anjovikset vuokaan.

4. Asettele munasilppu ympärille. Kaada päälle kerma, paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.