Anjovislaatikko
Pohjoismaissa anjovikseksi kutsuttu kala on itse asiassa valmistettu kilohailista. Yhtä kaikki - suosittua ja mieluisaa ruokaa anjovis joka tapauksessa meillä päin on!
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 8 keitettyä, kylmää perunaa, kuutioina
- 3 keltasipulia, viipaleina
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa, hienonnettuna
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 1 iso rasia anjovisfileitä
- 3 dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita perunakuutiot voideltuun uunivuokaan.
2. Paista sipuli pehmeäksi voissa tai öljyssä paistinpannussa.
3. Lado sipuli, tilli ja anjovikset vuokaan.
4. Asettele munasilppu ympärille. Kaada päälle kerma, paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku