Savilautassilli

Ennen silli valmistettiin uunissa savilautasella, siitä nimi. Tämä on kotiruokaklassikko!

Neljälle

  • 500 g liotettuja suolasillifileitä
  • 2 punasipulia
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ dl kermaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Laita fileet yhteen kaksi ja kaksi, niiden väliin sipulia. Kääntele silliparit korppujauhoissa ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

2. Laita vuoka uunin keskitasolle n. 15 minuutiksi. Kaada kerma silleille ja anna paistua uunissa vielä n. 5 minuuttia.

3. Tarjoile keitettyjen kuoriperunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!