Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savilautassilli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ennen silli valmistettiin uunissa savilautasella, siitä nimi. Tämä on kotiruokaklassikko!

Neljälle

  • 500 g liotettuja suolasillifileitä
  • 2 punasipulia
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ dl kermaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Laita fileet yhteen kaksi ja kaksi, niiden väliin sipulia. Kääntele silliparit korppujauhoissa ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

2. Laita vuoka uunin keskitasolle n. 15 minuutiksi. Kaada kerma silleille ja anna paistua uunissa vielä n. 5 minuuttia.

3. Tarjoile keitettyjen kuoriperunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala