Onnistuaksesi hyvin silligratiinin kanssa on tärkeää valita silliä, joka ei ole liian suolaista tai vetistä.

Neljälle

  • 400 g suolasillifileitä
  • 8 keitettyä, kylmää perunaa (n. 400 g)
  • 2 keltasipulia
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli ohuesti. Paista viipaleet 1 rkl voita. Viipaloi keitetyt perunat.

2. Voitele uuninkestävä vuoka ja lado kerroksittain perunaa, sipulia ja sillifileitä. Kaada päälle kerma, ripottele päälle korppujauhot ja viimeistele voinokareilla.

3. Paista gratiinia uunissa 20-25 minuuttia kunnes se on pinnalta kauniin värinen.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini