Silligratiini
Onnistuaksesi hyvin silligratiinin kanssa on tärkeää valita silliä, joka ei ole liian suolaista tai vetistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 400 g suolasillifileitä
- 8 keitettyä, kylmää perunaa (n. 400 g)
- 2 keltasipulia
- 2 rkl korppujauhoja
- 2 dl kermaa
- 3 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli ohuesti. Paista viipaleet 1 rkl voita. Viipaloi keitetyt perunat.
2. Voitele uuninkestävä vuoka ja lado kerroksittain perunaa, sipulia ja sillifileitä. Kaada päälle kerma, ripottele päälle korppujauhot ja viimeistele voinokareilla.
3. Paista gratiinia uunissa 20-25 minuuttia kunnes se on pinnalta kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku