Anjovislaatikko tillillä
Kaipaatko jotakin pientä suolaista ennen rapujuhlia? Tarjoile anjovislaatikkoa! Maistuu hyvältä näkkileivän ja juuston kera.
Kuudelle-kahdeksalle
- 500 g perunoita
- 2 keltasipulia
- 1 pieni rasia anjovisfileitä
Kastike
- 3 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl kahvikermaa
- 1 pieni tuubi mätitahnaa
- jauhettua mustapippuria
- ½-1 dl hienonnettua tilliä
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi perunat. Viipaloi sipulit. Lado perunat voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
2. Paista voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää kerma ja anna poreilla 10 minuuttia. Lisää mätitahna, mausta pippurilla ja sekoita mukaan tilli.
3. Kaada kastike perunoiden päälle, asettele anjovikset ja sipuli päällimmäiseksi. Paista uunissa n. 30 minuuttia kunnes perunat ovat pehmenneet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku