Anjovislaatikko tillillä

Kaipaatko jotakin pientä suolaista ennen rapujuhlia? Tarjoile anjovislaatikkoa! Maistuu hyvältä näkkileivän ja juuston kera.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 500 g perunoita
  • 2 keltasipulia
  • 1 pieni rasia anjovisfileitä

Kastike

  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kahvikermaa
  • 1 pieni tuubi mätitahnaa
  • jauhettua mustapippuria
  • ½-1 dl hienonnettua tilliä
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi perunat. Viipaloi sipulit. Lado perunat voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

2. Paista voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää kerma ja anna poreilla 10 minuuttia. Lisää mätitahna, mausta pippurilla ja sekoita mukaan tilli.

3. Kaada kastike perunoiden päälle, asettele anjovikset ja sipuli päällimmäiseksi. Paista uunissa n. 30 minuuttia kunnes perunat ovat pehmenneet.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.